Meet het KB – Jisca

Het nieuwe bestuur van Asterix is bekend! En we willen graag de bestuursleden aan jullie voorstellen door middel van een klein interview. Dit zijn de antwoorden van Jisca Harder, de nieuwe commissaris kleine activiteiten.

Wat is het leukste vak wat je gevolgd hebt?
Binnen de Bachelor was dat waarschijnlijk Ierse paleografie; binnen de master het research school vak ‘ Long-Distance Romance: la transmission du roman courtois mediëval‘.

Wat is je leukste ervaring met een docent?

(alternatief, de speech die Aaron bij mijn Bachelor-uitreiking in het Nederlands gaf)

Wat vind je het leukst aan Asterix?
De contacten tussen de jaarlagen; door Asterix ken ik ontzettend veel mensen van de opleiding. Het sociale aspect van de vereniging is heel fijn- bonus voor de jaarlijkse studiereis!

Wat is je favoriete Keltisch-geïnspireerde media?

Boek: The Raven Cycle van Maggie Stiefvater. Maggie Stiefvater is ongeveer de helft van de reden dat ik Keltisch ben gaan studeren, dus honourable mention hier- ze was een goed deel van mijn introductie in Keltische mythologie (zie de capaill uisce in the Scorpio Races, de fae boeken die ze heeft geschreven, en Owain Glyndwr in the Raven Cycle).

Serie: Merlin. Kom op, een classic! Ik weet niet of het zozeer Keltisch te noemen is, maar het wekte in ieder geval mijn interesse in de romances meer (ook al had ik daar ook wel een sterke interesse in op de middelbare: favoriete onderdeel van zowel Duits, Nederlands, als Engels was de middeleeuwse literatuur).

Podcast: Camlan! Nog niet gehoord, maar wel een serie waar ik ontzettend enthousiast over wordt. Het is een serie die the old and the new combineert, waarin figuren uit bijv. de Mabinogion in een post-apocalyptische wereld worden geplaatst. Geschreven door een oud ASNaC-student (Anglo-Saxon, Norse, and Celtic Studies in Cambridge, red.), dus met veel thematiek die ons bekend is.

Als je moet kiezen, Iers of Welsh?
Oud-Iers.

Wat is je favoriete quote?
Vanuit de studie heb ik de phrase ‘ní anse’ altijd heel fijn gevonden. Top formulaïsch, maar ook duidelijk. Vraag? Het is niet moeilijk. Antwoord.
Buiten de opleiding fluctueren mijn favoriete quotes nog wel, hoewel er wel een soort thematiek in zit- het heeft meestal iets met wegen te maken. Deze is me altijd bijgebleven: ‘two roads diverged in a wood, and I—I took the one less traveled by, and that has made all the difference’ -Robert Frost, The Road Not Taken (ook een van de quotes bij de gebouwen van de universiteit van Leiden)

Wat wilde je worden toen je klein was?
Van alles en nog wat; brandweervrouw (ook al was ik bang voor vuur), zangeres, bloemist, modeontwerpster (heel lang), competatief synchroonzwemster (meer uit het verlangen hogerop te komen; ik heb daadwerkelijk synchroonzwemmen gedaan van 7-15 jaar, maar toen werd de club opgeheven), grafisch ontwerper (te geïntimideerd door de Kunstacademie though, hoewel ik er oprecht naar gekeken heb), schrijfster, bibliothecaris, en kunstenares. Nu neig ik meer richting het handschrift- en manuscriptonderzoek, hoewel ik het nog niet zeker weet.

Reageren is niet mogelijk.
nl_NLDutch
en_GBEnglish nl_NLDutch