Meet het KB – Rosemarie

Het nieuwe bestuur van Asterix is bekend! En we willen graag de bestuursleden aan jullie voorstellen door middel van een klein interview. Dit zijn de antwoorden van Rosemarie Koster, de nieuwe secretaris.

Wat is het leukste vak dat je gevolgd hebt?

Oei, dat is een lastige keuze. Een paar maanden geleden zou ik sowieso Modern Welsh gezegd hebben, maar ik heb dit blok het vak From Táin to Tolkien afgerond en dat was heel interessant en afwisselend. Ik denk dat ik nu daarvoor kies.

Wat is je leukste ervaring met een docent?

Haha! Ik denk dat dat die keer was dat Karianne een bestand wilde openen op de computer, maar het programma bleef hangen en vervolgens eindeloos veel schermen ging openen. Zoveel dat het systeem crashte en er ICT-hulp moest worden ingeschakeld. Alles was goed te volgen via het Digibord, het was hilarisch.

Wat vind je het leukst aan Asterix?

De knusse sfeer. We zijn een kleine vereniging, dus iedereen kent elkaar. De actieve leden zijn veelal een hechte groep en dat is heel tof. De sfeer is eigenlijk altijd heel open en gemoedelijk, en je kunt altijd rekenen op hulp bij wat voor problemen dan ook. We organiseren misschien geen grote feesten, maar onze spelletjesavonden, filmmiddagen en koffieuurtjes zijn altijd de moeite waard.

Wat is je favoriete Keltische verhaal of mythe?

De Vierde Tak van de Mabinogi, ook wel bekend als Math Son of Mathonwy. Iedere keer dat je het leest ontdek je weer iets nieuws, het gaat nooit vervelen.

Wat is je favoriete Ierse of Welshe woord?

Het zowel Ierse als Welshe glas vind ik mooi. Het betekent oorspronkelijk ‘de kleur van de zee’ en omvat dus een heel scala aan kleuren waarvoor vroeger geen aparte namen bestonden. Andere woorden die ik mooi vind zijn hiraeth (heimwee naar een plek waar je nooit bent geweest, Welsh) en pilipala (vlinder, Welsh).

Wat wilde je worden toen je klein was?

Ik heb nooit één beroep in mijn hoofd gehad waarvan ik mijn hele kindertijd heb gedacht dat ik dat wilde worden, maar een tijdlang was het journalist. Dat is nu niet meer mijn grote droom, maar ik zie mezelf nog best in die hoek terechtkomen.

Met wie zou jij wel een beschuitje (of bara brith) willen eten?

Mijn vriendin, maar ik begrijp dat dat een te sociaal wenselijk antwoord is. Dus: Ryanne van Dorst! Dat wordt sowieso een gezellige avond beschuitjes eten.

Reageren is niet mogelijk.
nl_NLDutch
en_GBEnglish nl_NLDutch