Meet het KB – Demi

Meet het KB – Demi

Het nieuwe bestuur van Asterix is bekend! En we willen graag de bestuursleden aan jullie voorstellen door middel van een klein interview. Dit zijn de antwoorden van Demi Bartels, de nieuwe voorzitter.

Wat is het leukste vak dat je gevolgd hebt?
Mijn favoriete vak was Modern Welsh door Mícheál. Naast dat Welsh gewoon een hele leuke taal is gaf Mícheál echt heel erg leuk les en de liedjes zitten nog altijd in mijn hoofd (Sosban Fach, iemand?). Da iawn!

Wat is je leukste ervaring met een docent?
Moeilijke keuze, de gastles Middle Welsh van Peter waarbij hij een stuk bord uit ging wissen waar niks op geschreven stond is een goede optie (dat was ook mijn allereerste indruk van Peter). De les Middle Welsh 2 waarbij Karianne de computer zodanig liet crashen dat de ICT-helpdesk met spoed moest komen was ook absoluut een ervaring.

Wat vind je het leukst aan Asterix?
De gezelligheid en het contact. Omdat veel jaarlagen met elkaar contact hebben via Asterix ben je als studie gewoon veel hechter. Een groot deel van mijn vrienden ken ik dan ook via Asterix. Daarnaast zijn de activiteiten gewoon erg leuk (nog steeds erg trots op mijn Bech Chulainn).

Wie is je favoriete Keltische figuur?
Medb en Blodeuwedd vind ik allebei wel gaaf op een andere manier. Medb vanwege haar toch wel semi-badass uitstraling richting Aillil en het feit dat ze sterft door kaas, Blodeuwedd’s hele vrouw-gemaakt-uit-bloemen vind ik een cool fantasy-element. Ik zou alleen geen van beide als voorbeeld nemen, dat dan weer niet.

Wat is je favoriete Ierse of Welshe woord?
Het Ierse woord crón is me altijd bijgebleven van Oud Iers 2. Het betekent “bruin, roodbruin, donkergeel, rood-achtig”, en kan als substantief ook nog “de abyss, hel” betekenen. Het is echt een super vaag woord maar wel cool.
Mijn favoriete Welshe woord is llyfrgell, ‘bibliotheek’, eigenlijk alleen maar omdat ik het leuk vind klinken.

Wat is je favoriete quote?
‘Eat cáis (‘kaas’), not cás (‘een koffer’)– Mícheál.
Wat serieuzer vind ik ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ wel een mooie quote. Die wordt meestal toegewezen aan Pippi Langkous maar het is onbekend van wie hij is.

Wat is je favoriete boek?
Mijn favoriete boek verschilt ongeveer per paar maanden. Laatst heb ik Circe van Madeline Miller gelezen, die was echt heel goed geschreven, dus ik denk dat dat ‘m momenteel is!

Comments are closed.
en_GBEnglish