Meet het KB – Eva

Meet het KB – Eva

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is WhatsApp-Image-2020-06-04-at-21.35.23.jpeg

Het nieuwe bestuur van Asterix is bekend! En we willen graag de bestuursleden aan jullie voorstellen door middel van een klein interview. Dit zijn de antwoorden van Eva Peters, de nieuwe penningmeester en commissaris onderwijs.

Wat is het leukste vak dat je gevolgd hebt?
Het is heel lastig om te kiezen, want er waren zoveel hoogtepunten. Bij Oud-Iers en Middel Welsh ging je heel erg de diepte in en “From Táin to Tolkien” was juist heel breed en liet goed zien hoeveel (verassende) raakvlakken Keltisch heeft met andere disciplines. Maar een van de interessantste dingen was toch wel “Continental Celtic”, omdat dit vak zo anders was dan andere vakken: er werd ingezoomd op de Kelten op het Europese vasteland in de Oudheid, die normaal niet echt behandeld worden. Een waardevolle aanvulling aan het pakket!

Wat is je leukste ervaring met een docent?
Elke keer als Mícheál over Ierland praat, ben ik weer gelukkig. Maar Karianne’s impressies van verschillende Ierse en Welshe personages zijn ook zeer de moeite waard.

Wat vind je het leukst aan Asterix?
Wat me binnen de eerste twee introductie dagen meteen duidelijk werd, was dat Asterix een soort familie is. Iedereen weet hoe het is om een obscure studie te doen, om rijtjes te stampen, en om de meest verafgelegen Utrechtse universiteitsgebouwen te moeten opsporen. Geen enkele interesse die je kunt hebben is raar, en of je nu zelfstandig je eigen weg wilt vinden of juist wat hulp nodig hebt, Asterix is er altijd voor je.

Wat is je favoriete Keltische verhaal of mythe?
Alles met Ailill en Medb is prachtig, en zeker de Táin Bó Froích is een tekst waar de tv wereld sitcom na sitcom van zou kunnen maken. Uit Wales is de Third Branch of the Mabinogi favoriet, omdat Manawydan een stiekeme introvert is.

Wat is je favoriete Ierse of Welshe woord?
Mijn favoriete Ierse woord is irscélae, “famous tale”, omdat het zo mooi klinkt en omdat het woord kenmerkend is voor een veelvoorkomend middeleeuws literair motief: iemand die verliefd wordt zonder een persoon ooit ontmoet te hebben, maar puur gebaseerd op de beroemde verhalen die over diegene worden verteld.

Wat is je ultieme guilty pleasure (Keltisch of niet)?
Dagdromen.

Wat is het meest nutteloze talent dat je hebt?
Ik kan mijn voeten zo ver naar buiten draaien dat mijn hielen elkaar aanraken en mijn voeten een horizontale lijn vormen.

Reageren is niet mogelijk.
nl_NLDutch