Committees

Committees

Om het dagelijks bestuur van Asterix te helpen zijn er meerdere commissies opgericht. Aanmeldingen voor de commissies worden aan het begin van het collegejaar geopend. Je ontvangt dan een mail met een inschrijfformulier. Hieronder een lijst met onze commissies, en wat zij doen:

Activiteitencommissie – Idéfix

Door het jaar heen organiseert Asterix allerlei activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lasergamen, karaoke of glow golf, maar ook een wandeling of picknick zijn niet ongebruikelijk! Om de commissaris activiteiten te ondersteunen helpen leden van de commissie met de organisatie van deze activiteiten. Als lid van de activiteitencommissie help je met het organiseren van activiteiten en het maken van promotiemateriaal.

Theatercommissie – Tragicomix

De theatercommissie van Asterix is voor alle creatieveling die niet stil kunnen zitten! In deze commissie kun je samen met een groep enthousiaste studenten een toneelstuk uitwerken. Dit wordt later in het jaar opgevoerd. Daarnaast zorg je zelf ook voor de productie en promotie van dit toneelstuk.

Nieuwsbriefcommissie – Kakofonix

Via onze nieuwsbrief, de Kakofonix, worden alle laatste nieuwtjes gedeeld. Naast de standaardrubrieken, zoals een update van onze opleidingscommissie of bijvoorbeeld een lijst met alle aankomende activiteiten, mogen leden van de nieuwsbriefcommissie hun eigen ideeën bedenken en uitwerken om deze in de nieuwsbrief te plaatsen! Denk hierbij aan het delen van jouw ervaring met een uitwisseling, of wil je schrijven over een favoriet Keltisch woord of een concept uit de Keltische literatuur? Alles is welkom!

PR-commissie – Hippix

Hippix is onze PR-commissie! Leden van deze commissie helpen onder andere met het schrijven van posts voor de Instagram en Facebook, houden de twitter van de vereniging bij of helpen met het bewerken en actueel houden van de website.

Kampcommissie – Panoramix

Aan het einde van blok 1 gaat Asterix op kamp! Om onze commissaris activiteiten te ondersteunen is Panoramix ontstaan. Als lid van Panoramix help je met de organisatie van het kamp. Denk hierbij aan het zoeken van een locatie, het bedenken van activiteiten, het begeleiden van deze activiteiten tijdens het kamp of het maken van promotiemateriaal om leden aan te sporen dat ze hier bij moeten zijn!

Reiscommissie – Obelix

In de periode tussen blok 3 en 4 gaan we gewoonlijk op studiereis naar een Keltisch land of gebied. Om de commissaris activiteiten te ondersteunen kun je je aanmelden voor Obelix. Als lid van deze commissie help je onder andere met het zoeken van een geschikt land, het organiseren van activiteiten tijdens de reis en het maken van promotiemateriaal voor de studiereis.

Lustrumcommissie – Nestorix

In 2021-2022 bestaat Asterix 20 jaar, en in het daaropvolgende jaar 2022-2023 bestaat de opleiding maar liefst 100 jaar! Heb jij leuke ideeën over hoe we als Asterix ons 20-jarig bestaan kunnen vieren en zou je graag een aandeel hebben in de uitvoering hiervan? Zou je graag willen helpen met het jubileum van de opleiding? Geef je dan op voor lustrumcommissie Nestorix!

Zou je graag bijdragen aan een feestelijk jubileum door bijvoorbeeld lezingen te organiseren en/of creatief mee te denken over andere lustrumactiviteiten? Stuur dan een mailtje naar bestuur.svasterix@gmail.com.

en_GBEnglish